• май
  8

  Форум за Андроид

  Публикувано в: GSM; Етикети:

  Направих Форум за Андроид. Според мен това е една многообещаваща операционна система за мобилни телефони и тепърва ще се налага. Ще се радвам да го посетите и да се чувствате комфортно там.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да я добавите в http://svejo.net с помощта на този бутон или пък да гласувате. Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 2 votes)
  3 коментара
 • ное.
  30

  От една година ползвам мобилен интернет от Глобул. Изключително съм доволен от услугата и съм я препоръчал на десетки приятели и познати. Сигурно вече се питате за какви лъжи тогава става дума? Ще Ви обясня. Когато преди една година станах абонат на тази услуга, предложението на Глобул включваше 2500 Мб трафик на максимална скорост и ограничаване на скоростта до 128 Кбит след достигане на месечния лимит. И въпреки, че още тогава това ограничение не беше съвместимо с широко рекламираната услуга „Неограничен интернет“, все пак за 24 лв. на месец никой от останалите оператори не предлагаше подобна услуга. Съвсем скоро обаче разбрах за промяна в условията за нови абонати. На пръв поглед нищо не се е променило, с изключение на едно допълнение в условията. То обаче е много важно и затова реших да го споделя с Вас. Ще цитирам дословно какво са измислили от Глобул.

  След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps. GLOBUL си запазва правото да въведе допълнително ограничение по отношение на потреблението на услугата или да я прекрати/деактивира едностранно в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 (или повече) % включените МB на максимално достижима скорост). В тези случаи клиентите ще бъдат уведомени предварително с обаждане или кратко текстово съобщение (SMS).

  Нямам идея дали наистина от мобилния оператор ще прибегнат до тази драстична мярка, но възможността за прилагането й е напълно реална и не бива да се подценява. Така променени условията по договора, не могат в никакъв случай да бъдат съвместими с понятието „Неограничен интернет“ и би следвало компетентните органи да се задействат и да прекратят тази порочна и лъжлива практика. Бъдете внимателни при подписването на подобни договори, за да не се наложи след това да плащате за нещо, което няма нищо общо с първоначалната Ви представа.

  Предлагам тук да направим една дискусия за този случай.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да гласувате в http://svejo.net с помощта на този бутон. Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 9.3/10 (7 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +3 (from 3 votes)
  1 Коментар
 • авг.
  28

  Сигурно си мислите, че съм объркал заглавието. Не, няма нищо объркано. Просто сега приказката е вече друга. В ролята на тримата братя са българските мобилни оператори, а златната кокошка сме всички ние. Първият брат М-Тел си беше по рождение пръв. Повечето хора се смущават, когато някой им каже, че им липсват първите седем години. Първият брат обаче сигурно с умиление си спомня именно за тези години. Гледаха го като писано яйце и тъкмо стана на 7 години и се появи втория брат Глобул. Големи надежди бяха отправени при появяването му, но скоро се оказа, че повечето от тях са били напразни. Хората започнаха да чакат появяването на третия брат Виваком. В интерес на истината при неговото появяване нещата в телекомуникационния сектор се пораздвижиха, но останаха далеч от голямата конкуренция. Достатъчно е само да погледнем цените на тримата братя и ще забележим големи прилики между тях. Но пък е възможно всяка прилика да е случайна. Нали все пак са братя. Откриваме големи прилики и при предлаганите „безплатни“ и „неограничени“ разговори в семейството на всеки от братята. Уж неограничени, пък в рамките на „разумното месечно потребление“. По подобен начин братята разсъждават и при предлагането на мобилен интернет. Уж неограничен, но отново в рамките на „разумното месечно потребление“. Изглежда клиентите на тримата братя са едни неразумни хора и имат нужда от вразумяване. Следващите прилики откриваме при предлагането на мобилни телефони. Цените им са такива, че трудно бихме намерили някаква нормална търговска логика, освен например стремежа за максимална печалба на всяка цена. Големи прилики има и при така наречените „Общи условия“, които са толкова обширни, че все едно четете романите на Достоевски. И винаги тримата братя се застраховат срещу каквито и да са възражения. В случаи на възникнали спорове с абонатите си, винаги вината пада върху абоната, който сякаш е длъжен на изчете всичките безумни неща, описани в договора му с някой от братята. Например с който и да е от тримата братя да общувате, трябва внимателно да следите своите договори, за да не се окаже, че договора Ви е подновен автоматично. Трябва да следите редовно и за промяна на „Общите условия“, тъй като братята имат навика редовно да вмъкват в тях още по-изгодни условия за своите клиенти. Може би появата на четвърти брат ще раздвижи застоялите води в бранша, но кой знае… Възможно е това отново да се окаже празна надежда.

  От време на време се появяват и хора, които открито се оплакват от действията на братята. Например Иво Апостолов е един от тях. Благодарение на неговата жалба, Комисията за защита на потребителите е взела отношение по случая.

  Предлагам тук да направим една дискусия за мобилните оператори.

  Тук също можете да проследите интересна дискусия относно бизнес-абонатите на един от братята.

  Ако публикацията Ви е харесала, можете да гласувате с помощта на този бутон. Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 9.6/10 (5 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +3 (from 3 votes)
  2 коментара

Категории

Архив

Последни коментари

 • Валери: Хе… гледаш „нормативни документи“ на сайта на МВР?!? Че те там са отдавна и безнадеждно...
 • nina: стана… много много много благодаря.. чудесна и полезна информация
 • joro711: Здравейте. Трябва да си направите нова APN връзка с настройките за Боб.
 • nina: здравейте, направих го – много бърз и лек, не забива… но се появи проблем, аз съм към боб и вече не...
 • joro711: Да опитаме тук – http://www.android-b g.eu/forum