• ное.
  8

  Gingerbread 2.3.5 за Samsung Galaxy Tab

  Публикувано в: Firmware, Samsung; Етикети: , ,

  В тази публикация Ви обясних как да си инсталирате Gingerbread на Samsung Galaxy Tab. Сега Ви предлагам новата версия 2.3.5 на Gingerbread. Прочетете внимателно предишното описание и използвайте приложените файлове. Предварително правя уговорка, че това обновяване е изцяло на Ваша отговорност и само Вие ще решите дали да рискувате и да обновите своето устройство. Съществува известен риск да го повредите, в случай, че не спазвате изцяло указанията. Като начало се убедете, че Вашето устройство е именно модел GT-P1000. Обновяването на друго устройство ще доведе до повреждането му! Изтеглете целият пакет, който Ви е необходим тук.

  Обновяването на Вашето устройство е изцяло Ваше решение и не нося отговорност за повредени таблети!

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да я добавите в http://svejo.net с помощта на този бутон или пък да гласувате. Благодаря Ви.


  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 8.7/10 (6 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 3 votes)
  2 коментара
 • сеп.
  29

  Overcome Kratos за Samsung Galaxy Tab

  Публикувано в: Firmware, Samsung; Етикети: , ,

  Преди време Ви показах как да обновите фирмуера на своя Samsung Galaxy Tab P1000 с версия 2.3.3 на Android. Сега ще Ви покажа как да преминете към фирмуер Overcome Kratos. Това е един страхотен фирмуер, базиран на оригиналната 2.3.3 версия, но изцяло преработен, олекотен, и лично според мен много бърз и стабилен. И така, флашването става в три стъпки. Следвайте ги внимателно и няма да срещнете никакви трудности и проблеми. Все пак държа да отбележа, че съществува известен риск за Вашия таблет при обновяване на фирмуера и крайното решение си е изцяло Ваше. Като начало свалете приложения архив и го разархивирайте. Запазете в компютъра си всички необходими и важни файлове от вътрешната памет на таблета, тъй като при флашването му всички данни ще бъдат изтрити. Изключете таблета, свържете го към компютъра и задръжте бутона за намаляване на звука, след което натиснете бутона за включване. По този начин ще влезете в режим Download. Стартирайте Odin v1.7 от приложения архив и изберете съответно gt-p1000_mr.pit в PIT, GB_Stock_Safe_v5.tar в PDA и modem.bin от папка JPZ Modem в PHONE. Задължително маркирайте Re-Partition. Натиснете Start и изчакайте. След завършване на процеса, таблета ще се рестартира. Затворете Odin, задайте в Мрежа и безжична връзка, USB настройки, Устройство за съхранение и копирайте 001003-Overcome_v3.1.0_KRATOS_Wipe.zip във вътрешната памет на таблета. След това стартирайте отново Odin, изберете 002001-Overcome_Kernel_v3.3.1.tar в PDA и без да поставяте отметка на Re-Partition, натиснете Start. Таблетът ще се рестартира и ще чуете женски глас. Не правете абсолютно нищо, изчакайте процеса да завърши и таблета ще се рестартира. Ако го изключите, със сигурност ще го повредите. След рестартирането идва и третата процедура. Изключете таблета. Задръжте бутона за увеличаване на звука и натиснете бутона за включване. Ще влезете в Recovery Console. Изберете инсталиране на zip. Намерете 001003-Overcome_v3.1.0_KRATOS_Wipe.zip във вътрешната памет и изберете инсталиране. Изчакайте, докато процедурата завърши. След рестартирането на таблета, вие ще можете да започнете да конфигурирате своя нов фирмуер Overcome Kratos. Надявам се, че ще Ви допадне и ще бъдете очаровани от визията му и от комфортната работа на таблета. Ако пък случайно не Ви допадне, винаги можете да се върнете към фабричната версия на Андроид. Целият необходим архив можете да свалите тук.

  Обновяването на Вашето устройство е изцяло Ваше решение и не нося отговорност за повредени таблети!

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да я добавите в http://svejo.net с помощта на този бутон или пък да гласувате. Благодаря Ви.


  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 4 votes)
  3 коментара
 • юли
  15

  Gingerbread за Samsung Galaxy Tab

  Публикувано в: Firmware, Samsung; Етикети: , ,

  В тази статия ще Ви покажа как да обновите своя таблет Samsung Galaxy Tab до официална версия 2.3.3 или повече позната като Gingerbread. Предварително правя уговорка, че това обновяване е изцяло на Ваша отговорност и само Вие ще решите дали да рискувате и да обновите своето устройство. Съществува известен риск да го повредите, в случай, че не спазвате изцяло указанията. Като начало се убедете, че Вашето устройство е именно модел GT-P1000. Обновяването на друго устройство ще доведе до повреждането му! Процедурата по обновяването не е никак сложна и се състои от четири основни стъпки, като първите три са задължителни, а третата е опционална. Прилагам файловете, необходими за обновяването на таблета.

  Обновяването на Вашето устройство е изцяло Ваше решение и не нося отговорност за повредени таблети!

  1. Инсталирайте Kies, в случай, че го нямате инсталиран на компютъра си. Ако версията Ви е по-стара, обновете до приложената версия. Стартирайте Kies, свържете Вашия таблет към компютъра, и след като се инсталират драйверите и таблета бъде разпознат от Kies, го откачете от компютъра. Затворете задължително Kies!

  2. Изключете таблета. Натиснете бутона за намаляване на звука отстрани на устройството, задръжте го и натиснете бутона за включване. Би трябвало да влезете в Download режим и да видите един жълт триъгълник и изображение на Android. Стартирайте Odin v.1.7 от приложеният архив и сложете отметка на Re-Partitoin. След това изберете в полето PIT, файла gt-p1000_mr.pit и в полето PDA сложете отметка и изберете файла P1000XXJQ1_P1000XXJQ1_P1000XXJPZ_HOME. Сега свържете таблета към компютъра и би трябвало да видите в жълт цвят, че е свързан в полето ID:COM. Ако това е така, поемете дълбоко въздух и натиснете Start. След около 10 минути новият фирмуер ще се прехвърли в таблета и той ще се рестартира сам. Когато това се случи, и видите началния екран на Android, изключете таблета чрез задържане на бутона Power.

  3. Отново по познатия начин стартирайте устройството в Download режим и затворете Odin. След което го стартирайте отново и без да избирате Re-Partition, сложете отметка в PDA и изберете единствено dbdata. Натиснете отново Start и когато таблета се рестартира, процедурата за обновяването му е завършена. След това го изключете и чрез задържане на бутона за увеличаване на звука, го включете отново. В появилото се меню изберете последователно Wipe Cache и Factory Reset. Рестартирайте таблета и може да започнете да конфигурирате своя нов Gingerbread.

  4. Тази стъпка е опционална и Вие ще решите дали да сложите модифицирано ядро на Android. В случай, че изберете това, ще имате отключено устройство и съответно по-голям достъп до системни приложения. Не Ви препоръчвам да правите това, ако не сте наясно. Ако все пак решите, повторете стъпка 3, като на мястото на dbdata изберете CF-Root-TAB7_XX_OXA_JQ1-v3.3-CWM3RFS

  Можете да изтеглите архива, нужен за обновяване на таблета, от тук.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да я добавите в http://svejo.net с помощта на този бутон или пък да гласувате. Благодаря Ви.


  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 9.0/10 (10 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 2 votes)
  4 коментара
 • юли
  7

  Samsung Galaxy Tab

  Публикувано в: Samsung; Етикети: , , , ,

  Още преди месец си купих този таблет, но чак сега реших да напиша няколко думи за него. Ако въобще това невероятно устройство може да се опише с няколко думи. Откъде да започна? Може би от едно посещение в магазин „Технополис“. Където просто от любопитство поисках да извадят от витрината този таблет, за да мога да го разгледам. Още с първия допир до устройството поисках да го имам. И след няколко дни покупката беше факт. Запознанството с таблета става посредством въвеждане на акаунт за Google. Всъщност този акаунт в бъдеще ще Ви трябва да абсолютно всички услуги на компанията. Едва ли в една статия ще мога да напиша всичко, което може да се каже за този таблет. След въвеждането на потребителско име и парола получавате достъп до интерфейса му. А той от своя страна Ви грабва още от пръв поглед. Невероятният дисплей в съчетание с изящната визия на Андроид Ви карат да изпитате истинско удоволствие. Капацитивният екран реагира и на най-лекото докосване и същевременно предлага доста прецизно управление. Накратко и за параметрите на устройството. Версия P1000. Процесор ARM v.7 с работна честота 1 GHz, 512 MB RAM и 16 GB вградена памет. Освен това имате слотове за външна Micro-SD и SIM карти. Наличен е и TV изход, но само през специален кабел. Да не пропусна и вградения GPS приемник, с чиято помощ устройството се превръща в пълноценна навигация. Зареждането става само с оригиналното зарядно и през USB порт на компютър имате единствено обмен на данни. Фабричният фирмуер беше версия 2.2 Froyo и когато включих таблета към фирмения софтуер Kies на Samsung, веднага ми показа, че има наличен ъпдейт. Първоначално си помислих, че след ъпдейта вече ще имам версия 2.3 Gingerbread, но това не се случи. Таблетът се ъпдейтна и единственото, което забелязах, бяха незначителни промени във визията на иконите на екрана. Станаха някак триизмерни и по-красиви. Вероятно новата версия предлага и други подобрения, но все така си остана 2.2 Froyo. След около 20 дни ползване на таблета и постоянно очакване за наличие на официален ъпдейт 2.3.3 през Kies, такъв така и не стана наличен и реших да рискувам и да кача новата версия през Odin. Принципно процедурата не е никак сложна, но трябва известна доза кураж, тъй като ако нещо се обърка, ще си имате една „тухла“, както е прието да се казва. Ако спазвате точно указанията, приложени към файловете за префлашване, мисля, че няма място за притеснение. И все пак изборът е изцяло Ваш, устройството също. В следващата статия ще Ви обясня как точно става цялата процедура за преминаване към 2.3.3 Gingerbread.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да я добавите в http://svejo.net с помощта на този бутон или пък да гласувате. Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 7.8/10 (5 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 2 votes)
  4 коментара
 • юни
  20

  Samsung

  Публикувано в: Samsung; Етикети:

  Много интересна реклама на Samsung.Как човек да не си купи такъв лаптоп?

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат,можете да гласувате с помощта на този бутон.Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Няма коментари
 • апр.
  8

  Samsung NV11

  Публикувано в: Samsung; Етикети:

  Не знам дали ви харесват снимките в блога ми,но са правени с този фотоапарат. Обаче нямам представа дали се продава в България. Аз го купих съвсем нов, но по обява в интернет. Момчето имаше няколко бройки, внесени от USA. Съответно няма и гаранция, но пък до момента не е показал никакви дефекти. А и цената му беше доста примамлива.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да я добавите в http://svejo.net с помощта на този бутон. Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  1 Коментар

Категории

Архив

Последни коментари

 • Валери: Хе… гледаш „нормативни документи“ на сайта на МВР?!? Че те там са отдавна и безнадеждно...
 • nina: стана… много много много благодаря.. чудесна и полезна информация
 • joro711: Здравейте. Трябва да си направите нова APN връзка с настройките за Боб.
 • nina: здравейте, направих го – много бърз и лек, не забива… но се появи проблем, аз съм към боб и вече не...
 • joro711: Да опитаме тук – http://www.android-b g.eu/forum