• май
  1

  Торентите и НСБОП

  Публикувано в: България, Интернет; Етикети: , ,

  Тези дни в медиите отново се заговори за торент-тракерите. От НСБОП в лицето на шефа им Явор Колев изказаха предположения и донякъде открити заплахи относно затварянето на двата най-големи български тракера. Става дума за www.arenabg.com и www.zamunda.net. Аз лично не виждам как ще стане това затваряне. Прочетете тук и тук с каква информация разполагат службите ни. Единият тракер бил на сириеца Ахмед, а на руснака не са успели даже да му разберат името. По-големи смешки не бях чел отдавна. Щели да слагат „легални платформи“. Не знаех,че НСБОП има такива правомощия. Даже не знаех,че могат да затварят и тракери. Мислех си,че това е работа на съда. Още повече, че вече и децата знаят как стои въпроса с тракерите. Там не се съхраняват никакви файлове и цялата отговорност за съдържанието се носи от потребителите. Тракерът е само свързващото звено от схемата за файлов обмен. Но вероятно в отдел „Компютърни престъпления“ на НСБОП работят уникални специалисти. Дали те или децата им могат да покажат документи, удостоверяващи легално закупени филми и музика. Съмнявам се. Още повече,че при една от предишните акции срещу тракерите се видя откъде идва голяма част от трафика. Най-вече от държавните учреждения и министерства.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да гласувате с помощта на този бутон. Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 4 votes)
  Торентите и НСБОП , 10.0 out of 10 based on 4 ratings
  Няма коментари

Вашият коментар

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p

Категории

Архив

Последни коментари

 • Валери: Хе… гледаш „нормативни документи“ на сайта на МВР?!? Че те там са отдавна и безнадеждно...
 • nina: стана… много много много благодаря.. чудесна и полезна информация
 • joro711: Здравейте. Трябва да си направите нова APN връзка с настройките за Боб.
 • nina: здравейте, направих го – много бърз и лек, не забива… но се появи проблем, аз съм към боб и вече не...
 • joro711: Да опитаме тук – http://www.android-b g.eu/forum