• ное.
    30

    Лъжите на Глобул

    Публикувано в: GSM, България, Интернет; Етикети: , ,

    От една година ползвам мобилен интернет от Глобул. Изключително съм доволен от услугата и съм я препоръчал на десетки приятели и познати. Сигурно вече се питате за какви лъжи тогава става дума? Ще Ви обясня. Когато преди една година станах абонат на тази услуга, предложението на Глобул включваше 2500 Мб трафик на максимална скорост и ограничаване на скоростта до 128 Кбит след достигане на месечния лимит. И въпреки, че още тогава това ограничение не беше съвместимо с широко рекламираната услуга „Неограничен интернет“, все пак за 24 лв. на месец никой от останалите оператори не предлагаше подобна услуга. Съвсем скоро обаче разбрах за промяна в условията за нови абонати. На пръв поглед нищо не се е променило, с изключение на едно допълнение в условията. То обаче е много важно и затова реших да го споделя с Вас. Ще цитирам дословно какво са измислили от Глобул.

    След изчерпване на количеството MB на максимално достижима скорост, скоростта на връзката пада до 128 kbps. GLOBUL си запазва правото да въведе допълнително ограничение по отношение на потреблението на услугата или да я прекрати/деактивира едностранно в случай, че бъде надвишено разумното потребление, като за такова се приема потребление превишаващо с 30 (или повече) % включените МB на максимално достижима скорост). В тези случаи клиентите ще бъдат уведомени предварително с обаждане или кратко текстово съобщение (SMS).

    Нямам идея дали наистина от мобилния оператор ще прибегнат до тази драстична мярка, но възможността за прилагането й е напълно реална и не бива да се подценява. Така променени условията по договора, не могат в никакъв случай да бъдат съвместими с понятието „Неограничен интернет“ и би следвало компетентните органи да се задействат и да прекратят тази порочна и лъжлива практика. Бъдете внимателни при подписването на подобни договори, за да не се наложи след това да плащате за нещо, което няма нищо общо с първоначалната Ви представа.

    Предлагам тук да направим една дискусия за този случай.

    Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да гласувате в http://svejo.net с помощта на този бутон. Благодаря Ви.


    [JP-Facebook-Like]

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 9.3/10 (7 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 3 votes)
    Лъжите на Глобул, 9.3 out of 10 based on 7 ratings
    1 Коментар

One Response to “Лъжите на Глобул”

  1. Взех си преди 9 месеца лаптоп от „Глобул“ с 3G интернет с флашка и въобще не съм доволен от качеството. Как мога да прекратя договора си с „Глобул“ по тяхна вина понеже за мен неограничен интернет означава неограничен и бърз. А не го да го отслабват 2 пъти за месеца с довода, че съм надвишавал разумното потребление. Според мен това потребление всеки човек сам трябва да си го определи, а не „Глобул“ по тяхно усмотрение да ми казват кое е разумно потребление. Дайте съвет.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p

Категории

Архив

Последни коментари

  • Валери: Хе… гледаш „нормативни документи“ на сайта на МВР?!? Че те там са отдавна и безнадеждно...
  • nina: стана… много много много благодаря.. чудесна и полезна информация
  • joro711: Здравейте. Трябва да си направите нова APN връзка с настройките за Боб.
  • nina: здравейте, направих го – много бърз и лек, не забива… но се появи проблем, аз съм към боб и вече не...
  • joro711: Да опитаме тук – http://www.android-b g.eu/forum