• юли
  12

  Как да си направим форум?

  Публикувано в: Интернет; Етикети: , ,

  Сигурно много пъти сте се питали как точно се създава един форум. Вероятно сте си мислили, че това е една много сложна и непосилна за Вас задача. За щастие създаването на форум е лесно и с малко усилие от Ваша страна бихте могли да си имате собствен форум. Да предположим, че вече имате собствен блог, който хоствате на платен хостинг. Може би сте забелязали, че хостинг-провайдера предлага възможност за няколко допълнителни домейна, поддомейна и бази-данни. Като начало трябва да решите дали Вашия форум ще бъде с изцяло самостоятелен домейн или ще го разположите като поддомейн на своя форум. Който и вариант да изберете, се нуждаете от база-данни. Трябва да я свържете и с определен потребител, който има права за писане в нея. Можете да използвате потребителя, който използвате за базата-данни за блога си. И така, предлагам Ви да използвате за своя форум платформата SMF. Тя е напълно преведена на български език и това ще Ви улесни в изграждането на Вашия форум. Естествено, можете да използвате и друга платформа за форум, но това ще оставя на Вашата преценка. След като си свалите инсталационния пакет на форума, трябва да редактирате файла Settings.php и да запишете данните на базата-данни и потребителя, асоцииран към нея. След това с помощта на FTP-програма качвате всички файлове и папки в нова директория, например forum,създадена в public_html. След което пишете в браузъра си адреса на Вашия домейн, последван от името на директорията на Вашия форум, в случая forum. Би трябвало да видите инсталационния екран на форума. Следвате инструкциите и след броени минути вече имате готов и работещ форум. Остава да го пригодите към своите предпочитания, да изберете необходимите добавки и тема. А след това и да създадете основните и допълнителни раздели на форума.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да гласувате с помощта на този бутон. Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Как да си направим форум?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
  Няма коментари

Вашият коментар

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p

Категории

Архив

Последни коментари

 • Валери: Хе… гледаш „нормативни документи“ на сайта на МВР?!? Че те там са отдавна и безнадеждно...
 • nina: стана… много много много благодаря.. чудесна и полезна информация
 • joro711: Здравейте. Трябва да си направите нова APN връзка с настройките за Боб.
 • nina: здравейте, направих го – много бърз и лек, не забива… но се появи проблем, аз съм към боб и вече не...
 • joro711: Да опитаме тук – http://www.android-b g.eu/forum