• апр.
  13

  VPS

  Публикувано в: Интернет; Етикети:

  Напоследък изпитвам затруднения при ползването на споделен хостинг. Може би повечето от Вас знаят, че наред с ниската цена при този хостинг, има и редица ограничения. Едно от ограниченията е процесорното време. Разполагате с определено време в рамките на едно денонощие и при превишаването му доставчика на услугата е запазил правото си да я спре. Какво може да се направи в този случай. Един от вариантите е да си закупите VPS сървър. Обмислям преминаване към VPS.

  Какво е VPS сървър и какви са ползите от него?

  Както знаем, основните видове хостинг са три: споделен, нает и VPS сървър. От тези три вида виртуалният сървър притежава преимуществата на наетия, но на много по-ниска цена, което го прави все по-предпочитан от потребители, за които споделения (обикновен) хостинг е недостатъчен като ресурс, а наетия е прекалено скъп.

  Но какво точно представлява VPS сървъра?

  VPS (Virtual private server) е изключително удобен, прагматичен и ефективен начин да се използват всички ресурси на сървъра без да се дават излишни средства. Използването на този тип сървър би бил от голяма полза на потребители с малък или среден бизнес, които генерират достатъчно голям трафик и ресурсите на споделения хостинг са им недостатъчни.
  Тайната на виртуалния сървър се състои в това, че на практика един физически (реален) сървър се разделя на няколко виртуални такива посредством техника, наречена виртуализация. По- този начин всеки виртуален сървър се държи като отделен такъв и има собствени, независими от останалите потребители ресурси, които може да ползва в пълния им капацитет.

  Какви са предимствата на VPS сървъра?

  Всеки виртуален сървър използва собствена операционна система, дисково пространство, RAM памет, не споделя общи процеси с останалите виртуални сървъри и дори има възможност да бъде рестартиран независимо от останалите потребители, които използват същия хардуер.
  Основното предимство на виртуалния сървър е това, че той има способността да бъде самостоятелен и да работи независимо от това, че физическия сървър е един.
  Тъй като VPS сървъра работи независимо и самостоятелно, той може да се справя с големи количества интернет трафик, което е от голяма полза на потребители, които генерират такъв.
  Ако по една или друга причина даден виртуален сървър бъде изкаран от строя, това няма как да се отрази на останалите сървъри, тъй като всеки отделен виртуален сървър разполага със собствена операционна система и собствен заделен ресурс .
  Не е за подценяване и разликата в цената между VPS сървър и нает сървър?

  За по-малко финансови средства вие получавате отделен, самостоятелен сървър, можете да инсталирате приложения и операционна система по свой избор, имате гарантирано използване на всички ресурси и не зависите от останалите потребители.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да я добавите в http://svejo.net с помощта на този бутон или пък да гласувате. Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: -1 (from 1 vote)
  VPS, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
  Няма коментари

Вашият коментар

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p

Категории

Архив

Последни коментари

 • Валери: Хе… гледаш „нормативни документи“ на сайта на МВР?!? Че те там са отдавна и безнадеждно...
 • nina: стана… много много много благодаря.. чудесна и полезна информация
 • joro711: Здравейте. Трябва да си направите нова APN връзка с настройките за Боб.
 • nina: здравейте, направих го – много бърз и лек, не забива… но се появи проблем, аз съм към боб и вече не...
 • joro711: Да опитаме тук – http://www.android-b g.eu/forum