• юли
    15

    Gingerbread за Samsung Galaxy Tab

    Публикувано в: Firmware, Samsung; Етикети: , ,

    В тази статия ще Ви покажа как да обновите своя таблет Samsung Galaxy Tab до официална версия 2.3.3 или повече позната като Gingerbread. Предварително правя уговорка, че това обновяване е изцяло на Ваша отговорност и само Вие ще решите дали да рискувате и да обновите своето устройство. Съществува известен риск да го повредите, в случай, че не спазвате изцяло указанията. Като начало се убедете, че Вашето устройство е именно модел GT-P1000. Обновяването на друго устройство ще доведе до повреждането му! Процедурата по обновяването не е никак сложна и се състои от четири основни стъпки, като първите три са задължителни, а третата е опционална. Прилагам файловете, необходими за обновяването на таблета.

    Обновяването на Вашето устройство е изцяло Ваше решение и не нося отговорност за повредени таблети!

    1. Инсталирайте Kies, в случай, че го нямате инсталиран на компютъра си. Ако версията Ви е по-стара, обновете до приложената версия. Стартирайте Kies, свържете Вашия таблет към компютъра, и след като се инсталират драйверите и таблета бъде разпознат от Kies, го откачете от компютъра. Затворете задължително Kies!

    2. Изключете таблета. Натиснете бутона за намаляване на звука отстрани на устройството, задръжте го и натиснете бутона за включване. Би трябвало да влезете в Download режим и да видите един жълт триъгълник и изображение на Android. Стартирайте Odin v.1.7 от приложеният архив и сложете отметка на Re-Partitoin. След това изберете в полето PIT, файла gt-p1000_mr.pit и в полето PDA сложете отметка и изберете файла P1000XXJQ1_P1000XXJQ1_P1000XXJPZ_HOME. Сега свържете таблета към компютъра и би трябвало да видите в жълт цвят, че е свързан в полето ID:COM. Ако това е така, поемете дълбоко въздух и натиснете Start. След около 10 минути новият фирмуер ще се прехвърли в таблета и той ще се рестартира сам. Когато това се случи, и видите началния екран на Android, изключете таблета чрез задържане на бутона Power.

    3. Отново по познатия начин стартирайте устройството в Download режим и затворете Odin. След което го стартирайте отново и без да избирате Re-Partition, сложете отметка в PDA и изберете единствено dbdata. Натиснете отново Start и когато таблета се рестартира, процедурата за обновяването му е завършена. След това го изключете и чрез задържане на бутона за увеличаване на звука, го включете отново. В появилото се меню изберете последователно Wipe Cache и Factory Reset. Рестартирайте таблета и може да започнете да конфигурирате своя нов Gingerbread.

    4. Тази стъпка е опционална и Вие ще решите дали да сложите модифицирано ядро на Android. В случай, че изберете това, ще имате отключено устройство и съответно по-голям достъп до системни приложения. Не Ви препоръчвам да правите това, ако не сте наясно. Ако все пак решите, повторете стъпка 3, като на мястото на dbdata изберете CF-Root-TAB7_XX_OXA_JQ1-v3.3-CWM3RFS

    Можете да изтеглите архива, нужен за обновяване на таблета, от тук.

    Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да я добавите в http://svejo.net с помощта на този бутон или пък да гласувате. Благодаря Ви.


    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 9.0/10 (10 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)
    Gingerbread за Samsung Galaxy Tab, 9.0 out of 10 based on 10 ratings
    4 коментара

4 коментара to “Gingerbread за Samsung Galaxy Tab”

  1. Всичко сработи перфектно. Само една дребна забележка имам – трябва да се упомене изрично, че CF-Root-TAB7_XX_OXA_JQ1-v3.3-CWM3RFS и dbdata са zip-ове и трябва първо да се разархивират.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. здравейте, направих го – много бърз и лек, не забива… но се появи проблем, аз съм към боб и вече не ми разчита мобилния интернет, даже не го изкарва в менюто с операторите… някъде в настройките ли съм объркала ?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Здравейте. Трябва да си направите нова APN връзка с настройките за Боб.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  4. стана… много много много благодаря.. чудесна и полезна информация

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p

Категории

Архив

Последни коментари

  • Валери: Хе… гледаш „нормативни документи“ на сайта на МВР?!? Че те там са отдавна и безнадеждно...
  • nina: стана… много много много благодаря.. чудесна и полезна информация
  • joro711: Здравейте. Трябва да си направите нова APN връзка с настройките за Боб.
  • nina: здравейте, направих го – много бърз и лек, не забива… но се появи проблем, аз съм към боб и вече не...
  • joro711: Да опитаме тук – http://www.android-b g.eu/forum