• май
  5

  Марио Марети пише писмо до Марио Николов

  Публикувано в: Разни; Етикети: ,

  Скоро попаднах в блога на Евгени Тодоров и открих тази негова публикация. Намирам я за доста интересна и си позволявам да я сложа и в моя блог. Надявам се, че автора няма да има нищо против. Според мен по този начин повече хора ще разберат какво всъщност се случва с парите на европейските данъкоплатци.

  Уважаеми Синьор Николов,

  Пише ви Вашият съименник от Неапол Марио Марети.

  Сигурно си спомняте за мен от един рекламен клип, в който в моята фурна се пекат едни вкусни сухарчета, известни по света като „брускети”.

  Истината е, че опакованите брускети се правят в разни фабрики, аз правя малки количества за постоянни клиенти, между които е и станалата известна синьорина Ломбарди.

  Обръщам се към Вас по следния повод. Кризата удари и моята фурна. Токът се качва, наемите също, лихвите по кредита, с който купих нова фурна и т.н.

  Качват се и данъците, а аз си плащам всичко, нищо не крия, имам и касов апарат и давам на всички касова бележка – даже на постоянни клиенти като синьорина Ломбарди.

  Като питах нашия депутат защо плащаме толкова данъци, той каза, че голяма част от тези данъци отиват във фондове, с които подпомагаме новите членки на Европейския съюз. Даже спомена конкретно Румъния и България, където имало пекари като мен и те също трябвало да си купят нови фурни.

  Само че от вестниците разбрах, че у вас имало корупция и по всяка вероятност моите пари не стигат до някой колега, а до Вас, примерно, до синьор Стойков и други – не помня имената на всички, които ги пише във вестника.

  И като вадя брускетите от фурната, които трябва да продам, и от моите пари да платя данъци и така тези пари да заминат на изток, все си представям как някакъв мошеник отхапва по малко от всяка брускетка.

  Затова вдигнах цената, но ми намаляха клиентите. Синьорина Ломбарди не е идвала от миналата събота. А вдругиден имам да плащам вноска по заема.

  Разбрах, синьор Николов, че вие вече сте върнали обратно част от моите пари. И че скоро май ще върнете още.

  Не би ли могло поне малко от тях да ми върнете лично – те все пак са си мои пари, за да ги изкарам ставам в 5 часа сутринта.

  Ако ги получа, смятам даже да купя малък подарък за синьорина Ломбарди за Коледа. Но това да си остане между нас – да не разбере синьора Марети, че е много ревнива.

  Адресът ми е

  Неапол

  Фурна „Марети”

  За Марио.

  Оставам с най-добри чувства

  М.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат,можете да я добавите в http://svejo.net с помощта на този бутон.Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Няма коментари

Вашият коментар

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p

Категории

Архив

Последни коментари

 • Валери: Хе… гледаш „нормативни документи“ на сайта на МВР?!? Че те там са отдавна и безнадеждно...
 • nina: стана… много много много благодаря.. чудесна и полезна информация
 • joro711: Здравейте. Трябва да си направите нова APN връзка с настройките за Боб.
 • nina: здравейте, направих го – много бърз и лек, не забива… но се появи проблем, аз съм към боб и вече не...
 • joro711: Да опитаме тук – http://www.android-b g.eu/forum