• юли
  11

  Сигурно много от Вас имат желание да си направят собствен блог. И сигурно си мислите,че това е трудно и свързано с много настройки. Ще ми повярвате ли,ако Ви кажа, че бихте могли да имате собствен блог за по-малко от час? Нека да Ви обясня как става всичко това. Съществуват два начина да имате собствен блог. Първият начин е да си направите регистрация например в WordPress. Страницата е изцяло на български език и едва ли ще изпитате сериозни затруднения. Единствено трябва да си изберете име и ще получите автоматично адрес на своя блог. При този вариант за Вашия блог всичко става много лесно, но ползването му е свързано с редица ограничения. Но пък за сметка на това всичко е напълно безплатно. Вторият начин е да регистрирате свой собствен домейн. С други думи трябва да изберете име, с което останалите хора ще могат да достигат до Вашия сайт. Повечето фирми,които предлагат хостинг,предлагат и регистрация на домейни. Срещу приблизителна цена между 15 и 20 лв. на година Вие ще си имате свое собствено име на сайта. След като регистрирате домейна си,трябва да си закупите и пакет за хостинг. Това е дисково пространство, в което ще качите своя сайт и той ще бъде достъпен от всяка точка на света. Желателно е да бъдете внимателни при избора на хостинг-провайдер, за да не бъдете разочаровани още в началото от този вид услуга. Доверете се на известна и реномирана фирма и няма да съжалявате за парите, които плащате за услугата.Мога да Ви препоръчам например Суперхостинг.БГ.С регистрацията на домейн и покупка на хостинг за една година,получавате и бонус.Бонусът в случая е ваучер в размер на 50 или 100 лв. в зависимост от избрания хостинг-план. Този ваучер можете да използвате за реклама в мрежата на Google Adwords. И така, нека предположим, че вече имате домейн и хостинг. Изтегляте си инсталационния пакет на WordPress от тук или от тук, разархивирате го и преименувате файла wp-config-sample.php на wp-config.php. След това създавате с помощта на C-Panel в своя хостинг нова база данни и потребител, който има право да чете и да пише в нея. Записвате данните във файла wp-config.php и с помощта на FTP-програма качвате всички папки и файлове в папка public_html в своя хостинг. Препоръчвам Ви FileZilla или WinSCP като програма за FTP-достъп. Тук също има подробна инструкция за инсталация на WordPress. В браузъра си пишете адреса на домейна си и би трябвало да видите инсталационния екран на WordPress. Следвате инструкциите и след няколко минути вече имате готов и работещ блог. Честито! Вече можете да публикувате своите идеи,впечатления и преживявания.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да гласувате с помощта на този бутон. Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 3 votes)
  2 коментара
 • юни
  23

  Измина почти един месец,през който този блог се хоства на сървърите на Суперхостинг.Вчера получих писмо,с което ми напомнят да подновя акаунта си.Влизайки в страницата им,забелязах,че има доста интересна промоция при заплащане на хостинг за цяла година.А аз така или иначе обмислях да си платя за цяла година,за да не следя всеки месец дати и за да избегна евентуални усложнения с просрочване на плащанията.Що се касае до промоцията,става дума за ваучер на стойност 50 лв. за услугата на Google AdWords за рекламодатели.Реших,че не губя нищо,ако си направя малко реклама на блога си там.Днес активирах ваучера и вече са налице първите посетители според информацията от контролния панел на услугата.Мога горещо да Ви препоръчам тази фирма за хостинг.Няколко пъти ми се е налагало вече да опирам до тях по въпроси,свързани с блога ми и всеки път се отзовават бързо и разрешават възникналите трудности по един много приятен за клиента начин.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат,можете да я добавите в http://svejo.net с помощта на този бутон.Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Няма коментари
 • юни
  12

  Хостинг

  Публикувано в: Блогове, Хостинг; Етикети: ,

  След неочакваните премеждия с блога ми, за които писах тук, реших да си купя домейн, да ползвам услугите на фирма,предлагаща хостинг и да прехвърля блога си там. След разглеждане на мнения и коментари в различни форуми се спрях на www.superhosting.bg. Прочетох доста положителни неща за тази фирма и в края на краищата избрах да сложа блога си при тях. В самото начало имах малки затруднения с инсталацията на блога и се наложи да им пиша с молба за помощ. Отзоваха се незабавно и след известна кореспонденция успяхме да разрешим проблема, за което им благодаря. Приятно е усещането, че хората са готови да помогнат и да разрешат проблемите на клиентите си. Препоръчах ги на свой приятел и от днес той също е техен клиент. Ще пиша в блога си как се развиват и занапред нещата с тази фирма и този хостинг. Надявам се дълго време блога ми да остане там.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да я добавите в http://svejo.net с помощта на този бутон. Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Няма коментари

Категории

Архив

Последни коментари

 • Валери: Хе… гледаш „нормативни документи“ на сайта на МВР?!? Че те там са отдавна и безнадеждно...
 • nina: стана… много много много благодаря.. чудесна и полезна информация
 • joro711: Здравейте. Трябва да си направите нова APN връзка с настройките за Боб.
 • nina: здравейте, направих го – много бърз и лек, не забива… но се появи проблем, аз съм към боб и вече не...
 • joro711: Да опитаме тук – http://www.android-b g.eu/forum