• сеп.
  17

  3 в 1 – MioPocket,iGO8 и iGO Amigo

  Публикувано в: Asus, GPS; Етикети: , ,

  Преди време се похвалих, че имам хубаво навигационно устройство Asus R700. Скоро успях да завърша събирането на най-добрия софтуер за него и реших да споделя това с Вас. Става дума за пълен комплект софтуер,включващ MioPocket, iGO8 и iGO Amigo. Съответно съм прибавил необходимите скинове, карти,езикови и звукови файлове на български език. С други думи, получавате напълно завършен софтуер. Нуждаете се единствено от 4Gb карта SD или MicroSD, на която да разархивирате файловете. Можете да използвате и по-малка карта, но трябва да премахнете някои от картите, които не Ви трябват. Освен това картите и някои от останалите компоненти са налични само в папката на iGO8. За да ползвате iGO Amigo, трябва да ги преместите в неговата папка. Всичко това е с цел избягване дублирането на картите и останалите компоненти, които са еднакви и в двата софтуера за навигация. След това поставяте картата в устройството и го включвате. Би трябвало да тръгне на повечето устройства с Windows CE 5.0. Ако това не стане, потърсете информация за Вашето устройство в сайта на MioPocket. Имайте предвид,че софтуера за навигация е платен и файловете, които съм предоставил, са изцяло с образователна цел. Ако софтуера Ви допадне, можете да си го закупите тук.

  Предлагам тук да направим една дискусия относно това устройство на Asus.

  Тук можете да изтеглите iGO8 с карта само за България.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да гласувате с помощта на този бутон. Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 8.6/10 (7 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +3 (from 3 votes)
  Няма коментари
 • юли
  26

  Отключване на Asus R700

  Публикувано в: Asus, GPS; Етикети: , ,

  Asus R700
  Да предположим, че вече сте си купили една такава навигационна система. Фабрично тя идва с известен брой карти на държави в Източна и Западна Европа. Ако обаче някоя карта липсва, а Вие искате да ползвате навигацията си в тази държава, не ви остава нищо друго, освен да си я закупите например от тук. За щастие съществуват два начина за отключване на такъв тип устройства. Единият от тях е подмяна на оригиналния софтуер на Asus, който не е нищо повече от специално пригодена версия на iGO 8 и съответно е заключен за ползване на неоригинални карти, с друга версия на iGO, която можете да намерите в интернет. Подмяната на софтуера обаче е сравнително сложна процедура и не я препоръчвам на хора,които не разбират от тези неща. Има реална опасност да повредите устройството си. Вторият начин е сравнително безопасен, в случай, че не знаете точно какво да направите. За целта Ви трябва специализиран софтуер, наречен MioPocket.
  VistaUltimate
  След като свалите актуалната версия на софтуера от тук, трябва да разархивирате съдържанието й на карта MicroSD. След това изключвате устройството,поставяте картата в слота и го включвате отново. Ако сте направили всичко както трябва,би следвало да видите привествен екран. Ще Ви бъде предложено да изберете между пълно инсталиране на софтуера в устройството или работата му от MicroSD картата. Препоръчвам Ви да изберете втория вариант. По този начин не се обвързвате с ползването на софтуера за постоянно и при изваждане на картата, устройството Ви се връща в първоначалния оригинален вид. Остава само да копирате на картата необходимия софтуер за навигация със съответните карти на държавите,в които ще ползвате устройството.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат,можете да гласувате с помощта на този бутон.Благодаря Ви.


  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
  12 коментара
 • юни
  20

  Asus R700

  Публикувано в: Asus; Етикети: , ,

  Asus R700 Чудя се как така съм пропуснал досега да напиша нещо за моята навигация за кола. И то при положение, че я имам от почти една година. Когато я купувах, цените не бяха толкова ниски и навигацията струваше 639 лв. В момента може да се намери за около 400 лв., дори и за по-малко. Прочетох доста ревюта и мнения тогава и избора ми беше възнаграден под формата на това чудесно устройство. И така, навигацията беше в комплект с допълнителна MicroSD карта с подробни карти на почти цяла Европа. Скоро след покупката на сайта на сайта на www.asus.com се появиха и нови ъпдейти за повечето карти на държавите. Използвал съм навигацията при пътуване в Западна Европа и останах очарован от възможностите й. Покритието в тези държави е 100%. За съжаление обаче не може да се каже същото за Източна Европа и в частност България. Дори в Благоевград навигацията допуска значителни грешки при изчисляване на маршрути. Например показва посока на движение през улици, които са затворени за движение. Надявам се,че с течение на времето картите за България и Източна Европа ще стават все по-добри и по-подробни. Навигацията пристига с голям набор от аксесоари. Задължителната стойка за автомобил, зарядни устройства за 12/24 и 220 волта, кабел за връзка с компютър и слушалки за използване на вградения MP3 плеър. Чувствителният на допир екран е 4.3 инчов и прави впечатление голямата му яркост дори и на дневна светлина. Предвидена е и възможност за автоматично преминаване от дневен в нощен режим на осветление на екрана и обратно. Навигацията е управлявана от Windows Mobile 5.0 и с помощта на допълнителен софтуер може да се превърне в пълноценно PDA устройство. Самият софтуер за навигация е iGo8 с два режима на изобразяване на информацията, 2D и 3D. За съжаление за момента устройството не поддържа инсталиране на по-нови версии на картите, освен тези от официалните ъпдейти. Съществуват начини за преодоляване на това ограничение,но не Ви препоръчвам да рискувате, освен ако наистина знаете какво точно правите.

  Предлагам тук да направим една дискусия за тази навигационна система.

  Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да гласувате с помощта на този бутон. Благодаря Ви.


  [JP-Facebook-Like]

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  16 коментара

Категории

Архив

Последни коментари

 • Валери: Хе… гледаш „нормативни документи“ на сайта на МВР?!? Че те там са отдавна и безнадеждно...
 • nina: стана… много много много благодаря.. чудесна и полезна информация
 • joro711: Здравейте. Трябва да си направите нова APN връзка с настройките за Боб.
 • nina: здравейте, направих го – много бърз и лек, не забива… но се появи проблем, аз съм към боб и вече не...
 • joro711: Да опитаме тук – http://www.android-b g.eu/forum