• ное.
    20

    Лъжите на полицията

    Публикувано в: България, КАТ, МВР; Етикети: , ,

    Police-Car

    И така,онзи ден ми се обажда мой приятел и иска среща с мен. Показва ми документ за глоба с фиш, с който му е наложена глоба от 50 лв. за непоставен обезопасителен колан. Тъй като приятелят ми е водач на таксиметров автомобил, аз го питам дали е превозвал клиенти. След отрицателния му отговор, казвам,че напълно в реда на нещата е глобен. Не знам дали знаете, но водачите на леки таксиметрови автомобили са освободени от задължението да поставят предпазен колан, но само когато превозват клиенти и само в рамките на населеното място. Така поне казва чл.137а ал.2 т.3 от ЗДвП. Дотук добре. Не е превозвал клиенти, съответно не може да се възползва от облекчението,предвидено в закона. Нарушението е установено, глобата е наложена и следва да се плати в 7-дневен срок. Идва обаче и поредния абсурд в правото на тази държава. Отваряме правилника за прилагане на ЗДвП и четем чл. 188 ал.2 т.4. Там пък не е упоменато дали трябва да превозват клиенти или не водачите на таксиметрови автомобили. Просто са освободени от задължението да поставят предпазен колан. Обръщаме внимание и на точка 3 от същия член и същата алинея. Тя гласи, че са освободени от поставяне на предпазен колан и униформените служители от органите за контрол по чл. 35 на ЗДвП при изпълнение на служебните им задължения. За да бъде цирка пълен, хвърляме един поглед на въпросния чл.35 от ЗДвП и с учудване забелязваме, че той урежда правилата за завиване при движение и в него не става дума за никакви униформени служители. Питам аз, наясно ли е министър Цветанов, че неговите подчинени служители от МВР и КАТ всеки ден глобяват стотици или може би хиляди водачи с някакви закони и правилници, които си противоречат един на друг? Можете да си изтеглите тук ЗДвП и ППЗДвП.

    Снимка: www.ipabg.com

    Ако публикацията Ви е харесала и искате и други хора да я прочетат, можете да гласувате с помощта на този бутон. Благодаря Ви.


    [JP-Facebook-Like]

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 8.7/10 (7 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 3 votes)
    Лъжите на полицията, 8.7 out of 10 based on 7 ratings
    3 коментара

3 коментара to “Лъжите на полицията”

  1. avatar

    Кажи Баба Тенкю

    Законът е с предимство, защото е по-висш нормативен акт.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Принципно е така и аз точно това му обясних на колегата.Че няма начин да му напишат фиш или акт за неспазване на правилника,а му го пишат за неспазване на закона.Обаче продължава да ме дразни позоваването на въпросния член 35 от закона,който въобще няма нищо общо с униформените служители.Явно нещата са объркани и няма кой да ги поправи.Защото са заети да ядат „кюфтаци“. :grin:

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Хе… гледаш „нормативни документи“ на сайта на МВР?!? Че те там са отдавна и безнадеждно остарели. Виж само до коя дата са отразени поправките… Ако искаш актуални нормативни документи – търси ги на http://lex.bg/ – там се отразяват промените още същия или следващия ден.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Вашият коментар

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p

Категории

Архив

Последни коментари

  • Валери: Хе… гледаш „нормативни документи“ на сайта на МВР?!? Че те там са отдавна и безнадеждно...
  • nina: стана… много много много благодаря.. чудесна и полезна информация
  • joro711: Здравейте. Трябва да си направите нова APN връзка с настройките за Боб.
  • nina: здравейте, направих го – много бърз и лек, не забива… но се появи проблем, аз съм към боб и вече не...
  • joro711: Да опитаме тук – http://www.android-b g.eu/forum